In het kort

Wat

In een kamer van 10 m2 van het Maranathacomplex een kleine boekwinkel ingericht

Waar

In het gebouw van studentenkerk ‘Maranatha’ aan de Prof. Cobbenhagenlaan 19 te Tilburg

Doel

Maranatha wil de verspreiding van goede lectuur actief bevorderen
Project

Inrichting boekwinkel

Studentenkerk Maranatha in Tilburg heeft dankzij de Mr. Paul de Gruyter stichting een paar mooie uitbreidingen kunnen doen. Zo richtten zij een boekwinkel in en heeft de prachtige klok van de voormalige St. Maartenskerk in Veldhoven haar intrede kunnen doen bij het Maranathacomplex.

Studentenkerk ‘Maranatha’ aan de Prof. Cobbenhagenlaan 19 te Tilburg

Maranatha wil de verspreiding van goede lectuur actief bevorderen. Dit gebeurt op allerlei manieren: in het regelmatige werk met studenten, zowel individueel als groepsgewijs, na de zondagse eucharistieviering en bij hun CobbenhagenAvonden. Dankzij de steun van de Mr. Paul de Gruyter Stichting heeft de organisatie een kleine boekwinkel in het Maranathacomplex kunnen inrichten. Hierin vinden de bezoekers zowel theologische, filosofische als historische en literaire werken.

“Zonder de donatie hadden we dit project niet kunnen uitvoeren”, aldus studentenpastoor Michiel Peeters. “Op 19 februari 2017 hebben we de projectaanvraag ingediend, op 24 februari werd deze gehonoreerd en op 16 maart hebben we de bijdrage ontvangen.” Het geld is besteed aan meubilair voor de boekwinkel, welke sinds april 2017 in functie is.

Zonder de donatie hadden we dit project niet kunnen uitvoeren

Sinds april zijn enkele honderden boeken verkocht. De bezoekers van Maranatha zijn ook erg enthousiast over de boekwinkel. Degenen die nog niets hebben gekocht hebben in elk geval het assortiment kunnen zien en zijn hopelijk op ideeën gebracht.