In het kort

Wat

Een internationale, katholiek christelijke musicalgroep

Waar

Oostenrijk, Nederland, Oeganda, Duitsland, België, Israël, Hongarije en Italië

Doel

Talenten ontwikkelen en tegelijkertijd met het geloof bezig zijn
Project

Kisi God's singing kids

KISI is een internationale, katholiek christelijke musicalgroep. Kinderen spelen op een eigentijdse manier Bijbelverhalen uit, waardoor ze hun talenten kunnen ontwikkelen en tegelijkertijd met hun geloof bezig zijn. Harm Ruiter, coördinator van KISI Nederland, is enthousiast over de hulp die de Mr. Paul de Gruyter stichting hen biedt: “Waar we anders om financiële redenen ‘nee’ zeggen, is nu vaak ‘ja’ het antwoord. Dat is geweldig!”

Door middel van musicals en liedjes heeft KISI een positieve impact op zowel de jonge deelnemers (vanaf 8 jaar) als op het publiek. “Elke maand studeren ze een weekend lang een musical in. In die weekenden gaat het Bijbelverhaal bij de kinderen leven omdat we er studie naar doen en met elkaar over nadenken. Hier ontmoeten ze God en ontwikkelen ze hun talenten. We voeren regelmatig musicals op in kerken en scholen en doen liedjes concerten in zorgcentra. Op deze manier verbinden jongeren en ouderen zich met elkaar, wat een hele positieve impact heeft.”

“De Mr. Paul de Gruyter stichting heeft ons al verschillende keren geholpen. Acht jaar geleden kwam KISI naar Nederland, toen steunde de stichting ons financieel met het aanschaffen van techniek en kostuums. Nu steunen ze ons nog steeds, bijvoorbeeld als een school vraagt of we op komen treden, maar deze school zelf geen middelen heeft. Ook is er steun als kinderen willen deelnemen die daar geen geld voor hebben. Door de financiële steun die we krijgen, is dit nu wel mogelijk. We hoeven nooit meer te zeggen: ‘Je hebt geen geld dus je kunt niet meedoen.’”

“Nooit meer: je kan niet meedoen”

Binnen de organisatie groeien de jongeren door. Vanaf 16 jaar krijgt een tiener meer verantwoordelijkheid en vanaf hun 18e kunnen ze als leiding mee op tournee. “KISI is een grote internationale familie waar verschillende generaties van elkaar leren en hecht met elkaar optrekken. Er staat elke maand wel een aantal grote shows op het programma, dus het goede nieuws waar we zelf blij van worden, geven we ook weer door.”

Voor meer informatie en concertdata, bezoek de website: ww.kisi.org