In het kort

Wat

Transport & installatie klok St. Maartenskerk

Waar

In de voortuin van studentenkerk Maranatha aan de Prof. Cobbenhagenlaan 19 te Tilburg.

Doel

(Potentiële) bezoekers van studentenkerk Maranatha; wijkbewoners; passanten van de drukke Prof. Cobbenhagenlaan die het centrum van Tilburg verbindt met de universiteitscampus
Project

Transport & installatie klok St. Maartenskerk

Studentenkerk Maranatha in Tilburg heeft dankzij de Mr. Paul de Gruyter stichting een paar mooie uitbreidingen kunnen doen. Zo richtten zij een boekwinkel in en heeft de prachtige klok van de voormalige St. Maartenskerk in Veldhoven haar intrede kunnen doen bij het Maranathacomplex.

Klok St. Maartenskerk

Het kerkbestuur van de Maranathakerk had al een tijd de wens om de kerk, die er aan de buitenkant uitziet als een bungalow, een iets kerkelijkere uitstraling te geven. Deze wens kon in vervulling gaan doordat de St. Maartenskerk in 2016 aan de eredienst onttrokken is en haar klokkenstoel met klok wilde schenken.

Na de donatie van de Mr. Paul de Gruyter stichting is nog gecollecteerd. Met dit geld kon kort daarna de klok naar Tilburg vervoerd en op het terrein van de Maranathakerk geïnstalleerd worden. Op 25 mei (Hemelvaart) is de klok gezegend en heeft deze voor het eerst geluid, wat sindsdien dagelijks gebeurt.

‘Qui vocor Martinus ad Deum vos voco’

Lokale media als Omroep Brabant, Univers en het Katholiek Nieuwsblad hebben bericht over de klok en de reacties uit de wijk zijn positief. De parochianen zijn allemaal trots op de nieuwe klok. Mensen die langsfietsen of -lopen merken ineens dat er een kerk is. De kerk staat namelijk aan een drukke weg: de Prof. Cobbenhagenlaan, die het centrum van Tilburg met de universiteitscampus verbindt. De klok van 500kg heeft dan ook als inscriptie: ‘ Qui vocor Martinus ad Deum vos voco ’, ofwel ‘Ik die Martinus heet, roep jullie naar God.’