In het kort

Wat

Sant’Egidio de School van Vrede

Waar

Voor kinderen in een achterstandssituatie uit Amsterdam-Oost

Doel

Vrede te leren leven en hoop te hebben voor hun toekomst
Project

School van Vrede

Voor kinderen in een achterstandssituatie uit Amsterdam-Oost richtte Sant’Egidio de School van Vrede op. In een kansarme buurt kunnen kinderen nu bij elkaar komen voor een leuke tijd, hulp bij huiswerk, spelletjes, kringgesprekken en meer. Allemaal om ze in vrede te leren leven en hoop te hebben voor hun toekomst. Met behulp van donaties van de Mr. Paul de Gruyter stichting konden lokalen in de parochie aangekleed en ingericht worden, waardoor de kinderen kunnen worden ontvangen op een prettige plek.

Dromen

Sant’Egidio helpt kinderen in een achterstandssituatie met taal- of leerachterstanden, gedragsproblemen of simpelweg om te dromen van een mooie toekomst. Niet iedereen kan zangeres of profvoetballer worden, maar voor elk kind kan een droom uitkomen. In 2014 zijn enkele jongeren begonnen met de School van Vrede. Ze gingen de straten op om kinderen te leren kennen. Tegelijkertijd zetten andere jongeren zich in voor het opknappen van de lokalen van de School van Vrede. Hierna konden de jongeren van start gaan en binnen korte tijd namen zo’n vijftien kinderen regelmatig deel aan de activiteiten. De kinderen worden thuis opgehaald en teruggebracht. Intussen hebben zij het geweldig naar hun zin, met spelletjes, hulp bij het huiswerk en wat te eten en drinken. De kinderen komen vaak uit gezinnen van Marokkaanse afkomst en de helpende jongeren vinden hun afkomst in Uganda, Spanje, Syrië, Oekraïne, Suriname en Nederland. Hun onderlinge vriendschap is een inspirerend voorbeeld voor de kinderen.

Een fijne ontvangst

Voor een goede start moesten de lokalen van de ABG-parochie in Amsterdam opgeknapt worden. “Na een soepel proces met de Mr. Paul de Gruyter Stichting konden we onder andere verf, gordijnen, kasten en een gitaar aanschaffen. Een prettig lokaal is een belangrijk aspect van ons werk. Ontvangen worden door vrienden in een verzorgde omgeving geeft een goed gevoel”.

Sant’Egidio de School van Vrede