In het kort

Wat

Geloof dichter bij de moderne mens brengen

Waar

Social Media, zoals Twitter

Doel

Mensen helpen groeien in hun relatie met God
Project

Twitteren met God

Het project ‘Twitteren met GOD’ (#TwGOD) brengt het geloof dichter bij de moderne mens. Deze moderne mens is sterk aanwezig op social media en daarom moet God dit ook zijn. Vanuit die gedachte is eerst een boek ontwikkeld en daarna ook een app, een website, Twitter, Facebook, Instagram en YouTube account. Hierop kan iedereen terecht met vragen over het katholieke geloof. Dr. ir. Michel Remery, priester van het Bisdom Rotterdam en auteur van het boek, is erg blij met de donatie van de Mr. Paul de Gruyter stichting: “Zonder deze bijdrage had het boek niet gedrukt kunnen worden. Dankzij de aanhoudende steun is het project uitgegroeid van een boek tot multimediaal aanbod voor jongeren.”

Van gesprek naar boek, naar digitaal

Twitteren met GOD vindt haar oorsprong in jongeren van 13 tot 25 jaar oud. Jarenlang stelden zij aan hun priester allerlei vragen over het geloof.

Vanuit de jongeren ontstond ook de vraag om de resultaten van al deze gesprekken te publiceren in boekvorm. Hierna volgde algauw het internet. Al snel was er grote internationale interesse in het project, dat leidde tot vele vertalingen, onder ander in het Engels, Pools, Spaans, Koreaans en Tsjechisch.

“Jongeren van nu hebben een meer wereldlijke blik dan vroeger. De bijeenkomsten van Twitteren met GOD helpen hen te ontdekken waarom het geloof voor hen persoonlijk belang kan hebben."

Concrete hulp

“We hebben inmiddels al een aantal jaren een goede relatie met de Mr. Paul de Gruyter stichting. Bij iedere aanvraag die we indienen denkt de stichting goed mee, ook over de continuïteit op de langere termijn. Mede dankzij deze concrete aanvragen, konden we na ontvangst van de financiële steun direct aan het werk. Zo hebben we niet alleen het boek kunnen drukken, maar hebben we ook de website en app kunnen laten ontwikkelen. We zijn zelfs aan de slag gegaan met video! Dat is dus werkelijk mede te danken aan de Mr. Paul de Gruyter stichting.” 

Betrokkenheid en verbinding

Twitteren met GOD helpt mensen te groeien in hun relatie met god. Het is niet gericht op het doorgeven van droge, theoretische informatie, maar juist op het betrekken en verbinden van mensen op een moderne manier. Naast interactie op social media, stuurt Twitteren met GOD mensen ook aan hun lokale parochie te bezoeken, actief te worden in hun gemeenschap en zorg te hebben voor men sen om hen heen.

“We hebben inmiddels al een aantal jaren een goede relatie met de Mr. Paul de Gruyter stichting. Bij iedere aanvraag die we indienen denkt de stichting goed mee, ook over de continuïteit op de langere termijn. Mede dankzij de ze concrete aanvragen, konden we na ontvangst van de financiële steun direct aan het werk. Zo hebben we niet alleen het boek kunnen drukken, maar hebben we ook de website en app kunnen laten ontwikkelen. We zijn zelfs aan de slag gegaan met video! Dat is d us werkelijk mede te danken aan de Mr. Paul de Gruyter stichting.”